HTML

Vondenberg 2011.02.21. 23:14

"Kérdésére Cséfalvay Zoltán azt mondta: a kormány mindent megtett, hogy senki ne járjon rosszul az új adórendszerrel. A közszférában kompenzációt kapnak azok, akik nem tudják érvényesíteni a családi adókedvezményt, a magánszférában pedig az OÉT-megállapodás jelenti a garanciát. A munkáltatói oldal kilenc résztvevője egyhangúan, különvélemény nélkül támogatta az ajánlást az OÉT-ban - mondta Cséfalvay, aki szerint a béremeléshez forrást nyújt a társasági adó csökkentése."

Nem értettem, amíg meg nem néztem a pályafutását. Egy rendkívül jól képzett emberről beszélünk, akik valószínűleg rendkívül szakavatottan képes a világegyetem működésére hosszabb-rövidebb utalásokat tenni, mint publikációs jegyzéke is mutatja.  Holnap bele is fogok olvasni a "Kapuk, falak, sorompók - a lakóparkok világa" című eposzba, vagy bátor leszek és lenyúlva az alapokhoz felkutatom a "Helyünk a nap alatt - Magyarország és Budapest a globalizáció korában." című 228 oldalas monstre iránytűt. (és becsszó megkövetem ha jó)

Az amit a stratégiai államtitkár állít mondatokon belül is ellentmond. (értem a Matolcsyzmust, csak még nem láttam működni, a Laffer görbe egy vicc, kis historikus visszatekintéssel belátható, hogy nem igazán működik. A fellendítés zászlaja alatt szétszórt milliárdok meg valahogy úgy néz ki megint értelmetlenül landolnak, de biztos sok régi, és reményteli jövőbeli barátságot alapoznak majd meg) Az OÉT ajánlást tesz, ami nem garancia, akár különvéleménnyel fogadják el, akár anélkül. A béremeléshez pedig adócsökkentés direktben nem képes forrást generálni, mert ellenkező előjellel érdemes rá gondolni, maximum a várt hatalmas elrugaszkodás után, ami csak nem akar jönni. Majd helyette egy kis infláció.

Apropó.

Hogyaszondja Kínában van egy kis aszály, ami igazából azért jelent problémát, mivel Kína kb. akkora mint az USA, viszont 4x annyian élnek benne. Az lehet meg fogja dobni az élelmiszerárakat, ami nagyjából úgy viselkedik, mintha a benzinár emelkedne, mint valójában ahogyan az is, azzal a különbséggel, hogy az első többé kevésbé megújuló. Ez azért bajos, mert akármilyen ügyes akármelyik szuperpénzügyesünk, ha Kína éhes, azt nem fogja pár jól megfogalmazott mondattal elütni, mért akkor minden drágulni fog. 

 


 

 

 

 

 

 

Címkék: inflacio csefalavy agyrem

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://syllabus.blog.hu/api/trackback/id/tr232678475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása